NIEUWS

Beeld: Arjen IJff. Foto: Armando Ello

Op zondagmiddag 26 juni in Museum Sophiahof: Café Riboet: Ik blijf vertellen… Met schrijfster Yvonne Keuls als speciale gast en een optreden van spoken word artiest Tyler Koudijzer.

Bestel hier je >>> Tickets!

Verhalenprogramma met als eregast schrijfster Yvonne Keuls. TICKETS >>>

** RIBOET VERHALENKUNST 10 JAAR!! ** Het is tijd voor een feestje! Riboet Verhalenkunst bestaat dit jaar tien jaar. Schrijfster Yvonne Keuls is maar liefst 90 jaar geworden. Maakt samen honderd! Dit vieren we met een jubileumeditie van Café Riboet op 2 juni 2022 in Theater Dakota Den Haag met Yvonne Keuls als eregast. En met muziek, literatuur, theater en natuurlijk: de mooiste verhalen!

Wat kun je verwachten? Schrijfster en eregaste Yvonne Keuls wordt geïnterviewd over haar leven en werk door schrijver Mohammed Benzakour. Riboet opent haar verhalenarchief en ontvangt publieksvertellers live op het podium. Theatermaakster Elsbeth Vernout zingt met gitarist Guus Paat over een andere grande dame: Miss Riboet.

En Riboets ‘huisband’ bestaande uit Saskia Meijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas) zorgt voor een muzikaal warm bad. Kortom: we vieren kunst en verhalen als essentiële onderdelen van onze samenleving.

Riboet Verhalenkunst bestaat dit jaar 10 jaar. Tien jaar waarin het collectief middels persoonlijke verhalen erfgoedinstellingen en publiek met elkaar in contact heeft gebracht, op vele manieren. Maar bovenal door middel van het podiumprogramma Café Riboet, dat Riboet samen met vele partners, kunstenaars en andere bevlogen creatievelingen heeft ontwikkeld tot een succesvol en verbindend evenement.

Riboet Verhalenkunst, opgericht door Martijn Grootendorst, Wendy Ripassa en Elsbeth Vernout, bestaat 10 jaar en heeft in die jaren vele verbindingen tot stand gebracht tussen kunst en maatschappij. Dit doen ze door persoonlijke verhalen als uitgangspunt te nemen voor het grotere verhaal. Om erfgoedinstellingen (zoals musea) en publiek met elkaar te verbinden, de verbeelding te laten gelden en emoties te laten stromen.

De oral history komt in tentoonstellingen terecht en vormt in een live setting ook de basis voor speciale podiumproducties onder de naam ‘Café Riboet’. Daarin krijgen de verhalen een nieuw leven in theater, video en muziek. Zo bereikt Riboet met het verhaal van een eenling de harten van velen. Met als doel: actuele en historische thema’s aan de kaak stellen en bijdragen aan de sociale verbinding tussen mens en maatschappij.

Voor Riboet Verhalenkunst is Yvonne Keuls een lichtend voorbeeld van hoe je kunst en maatschappij met elkaar kunt verweven. Iets waar misschien wel meer behoefte aan is dan ooit. Kunst en verhalen als essentiële onderdelen van de maatschappij, als belangrijk tegenwicht tegen polarisatie en individualisering. .