Riboet Verhalenkunst

Riboet Verhalenkunst is in 2012 opgericht door taalkundige Wendy Ripassa, videokunstenaar Martijn Grootendorst en theatermaker Elsbeth Vernout. Samen zetten zij de Verhalenkast in als middel om verhalen te verzamelen rond een bepaald thema, in een theatrale setting voor live publiek. In hun werk voor Riboet Verhalenkunst putten de drie oprichters uit brede ervaring in de journalistiek, het theater, de communicatie, beeldende kunst en antropologie.

De verhalenfilmpjes krijgen een plaats in tentoonstellingen, op evenementen en festivals en worden gedeeld via sociale media. Een selectie van de verhalen krijgt een tweede leven in nieuwe kunstuitingen.

De activiteiten van Riboet Verhalenkunst worden ondersteund door het BankGiro Loterij Fonds.

Filmpje over de Verhalenkast in het Haags Historisch Museum, november 2016:

Buurtbewoner Sherita Autar-Bhoelai aan het woord in theater Dakota, Den Haag. In het kader van het pop-up museum ‘De Wereld in Den Haag’ van het Haags Historisch museum, najaar 2015:

Herman Olthoff over het voormalige Station Staatsspoor in Den Haag, in het kader van Café Mijn Den Haag editie #1, 12 november 2016. Op basis van dit verhaal maakte Riboet Verhalenkunst het lied ‘Langs de leuning’.